by bacdecerdanya

Slides
16 slides

ESQUÍ PRESENTACIÓ.ppt

Published May 31, 2013 in Business & Management
Direct Link :

ESQUÍ PRESENTACIÓ.ppt... Read more

Read less


Comments

comments powered by Disqus

Presentation Slides & Transcript

Presentation Slides & Transcript

L’ESQUÍ

ÍNDEX
INTRODUCCIÓ
GEGANT
SLALOM
FREESTYLE
ESQUI DE FONS
SOPA DE LLETRES
JOCS
FINAL

L’esquí és un esport poc conegut.
Hi ha moltes modalitats: gegant, slalom, paral.lel, freestyle, free ray…

Per a molta gent, "esquiar" vol dir esquí alpí recreatiu on es visita una estació d’esquí, compra forfets, s'equipa amb roba d'abrigar, esquís, botes d'esquí, pals i puja en un remuntador.

GEGANT
El gegant és una de les modalitats de l’esquí. Reduint les distàncies entre portes a una distància mínima de 5 metres i amb menys portes que l'eslàlom s'exigeix un mínim de 30 portes el traçat precisa de girs més tancats que les proves de velocitat menor.

Equipament: La invenció dels esquís "carving" va escurçar molt les mesures dels esquís de gegant. Per incrementar la seguretat, a la temporada 2003-2004 la FIS va incrementar el radi de gir . No obstant això, per a la temporada 2007-2008 s'ha aprovat l'augment del radi de gir fins als 27 metres per a homes i 23 per a dones.

SLALOM
El nombre de portes és més gran (entre 55 i 75) i la distància entre elles entre 75 cm i 15 metres, sent aquestes portes un simple pal, en lloc de dos pals com en les altres modalitats. Aquesta disciplina necessita una habilitat més gran, ja que els girs són més tancats i complicats que en les altres, en les quals la velocitat és molt més gran, en ser girs més oberts.

Equipament: Les corbes en eslàlom són molt petites, per això els esquiadors per fer menys recorregut i anar més ràpid toquen les portes. Per protegir-se de les portes els esquiadors porten proteccions a les espinilleres en els pals i en el casc. L'aparició dels esquís "carving" va revolucionar les mesures d'aquests així com l'estil utilitzat pels esquiadors que podien millorar els seus temps fins a tres segons per baixada. Les mesures reglamentàries actuals són 165 cm per a homes i 155 cm per a dones.

FREESTYLE
És una forma d‘esquí present als JOCS OLIMPICS D’HIVERN . Es tracta d'una modalitat de competició d'esquí artístic i acrobàtic que consisteix en un descens per una pista al llarg de la qual cal fer una sèrie de cabrioles i piruetes

Esquí de fons
L'esquí de fons pertany a la família de l'esquí nòrdic, per això sovint s'utilitza indistintament, i consisteix a desplaçar-se per superfícies nevades amb l'ajuda d'esquís. És possible practicar-lo en neus de qualsevol classe, però a la pràctica només es fa servir en pistes preparades (mitjançant una traça feta per un tractor mecànic) i en pendents suaus.

SOPA DE LLETRES
HI HA 10 PARAULES

AQUÍ TENIU UNS QUANTS JOCS
http://ca.yupis.org/jocs-esqui/
megajocs.com
isladejuegos.es
www.3djuegos.com

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT
GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ

26 D’ ABRIL DEL 2013



JORDI LLORD FARRÉ