by zavitsanou

Slides
22 slides

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ (10).pptx

Published Aug 28, 2014 in
Direct Link :

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ (10).pptx... Read more

Read less


Comments

comments powered by Disqus

Presentation Slides & Transcript

Presentation Slides & Transcript

Super- NaturalΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΡΙΜΑΛΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ ΦΑΙΗ

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ Ερευνητικά ερωτήματα: Πόσα αιολικά πάρκα υπάρχουν στην Ελλάδα ; Τι ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουμε παράγουν ; Ποια είναι η προοπτική τους για την Ελλάδα;

Αιολικό πάρκο ονομάζουμε μια μεγάλη περιοχή στην οποία έχουν εγκατασταθεί πολλές ανεμογεννήτριες που παράγουν ρεύμα περιστρεφόμενες από την ενέργεια του ανέμου. Αιολικά Πάρκα

http://www.rae.gr/site/categories_new/renewable_power/licence/gis.csp

Αιολικό Πάρκο ΠαναχαϊκούΕίναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα με 41 ανεμογεννήτριες εγκατεστημένες στην κορυφογραμμή του Παναχαϊκού και υπολογίζεται ότι παρέχει κάθε χρόνο 90.000 μεγαβάτ που τα χρησιμοποιεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για να καλύπτει τις ανάγκες 25.000 περίπου σπιτιών της περιοχής της Πάτρας (5- 7% των αναγκών της πόλης σε ηλεκτρικό ρεύμα).

Αιολικά πάρκα υπάρχουν και σε πλήθος νησιών, όπως στην Κεφαλονιά. Με τη λειτουργία τριών αιολικών πάρκων ο Νομός Κεφαλληνίας τροφοδοτεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας με σύνολο 75,6 MW ηλεκτρικής ισχύος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια και σε περίοδο αιχμής (Αύγουστος) ανέρχονται σε 50MW. Η αντιστοιχία μεταξύ της ισχύος που αποδίδει η Κεφαλονιά στο δίκτυο και της ισχύος που καταναλώνει είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική για την εξάπλωση της αιολικής ενέργειας και σε πολλά ακόμη νησιά της επικράτειας.

Η γεωγραφική κατανομή της εγκατεστημένης ισχύος (σε MW) στο διασυνδεδεμένο σύστημα  φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα :Πηγή: Πληροφοριακό Δελτίο ΛΑΓΗΕ, Δεκέμβριος 2012

Αναδημοσίευση: http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Εξέλιξη αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το 2009 μέχρι το 2011

ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ 2010: 12,8 (GW)

Τα αιολικά πάρκα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες καλύπτουν περίπου το 10,55 % της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Από το ποσοστό αυτό τα αιολικά πάρκα καλύπτουν περίπου το 68%. Έτσι αν το υπολογίσει κανείς θα δει ότι τα αιολικά πάρκα καλύπτουν περίπου το 7,174% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Καταλήξαμε στα εξής:

το στοίχημα, οι ανεμογεννήτριες με τρίγωνα... 

Πλεονεκτήματα αιολικών πάρκων Δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα με επιβλαβή αέρια.Παράγουν ρεύμα από την ενέργεια του ανέμου, που είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.Μέσω των αιολικών πάρκων αυξάνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έτσι εξοικονομούνται σημαντικές ποσότητες συμβατικών καυσίμων.Τέλος, μέσω των αιολικών πάρκων, γίνεται αποτροπή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Μειονεκτήματα των αιολικών πάρκωνΔεν παράγουν μεγάλο ποσοστό ενέργειας.Χρειάζεται μεγάλη έκταση γης για να φτιαχτούν και να λειτουργήσουν τα αιολικά πάρκα.Είναι μεγάλο το κόστος για την δημιουργία τους.Επηρεάζουν την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας.Χρειάζονται μεγάλο υψόμετρο για να μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.